Sådan Finder du Plads til de Store Puslespil i Din Lille Lejlighed

Der er mange ting der har ændret sig markant i løbet af det sidste års tid. Når der bliver vendt op og ned på folks liv, i hele verden, på den måde, så er det klart, at det fører en masse ting med sig. Nogle af følgevirkningerne har selvfølgeligt været utroligt negative, og der er stadig mange der lider under forandringer i dag. Men som man siger, så er der aldrig noget der er skidt, at det ikke er godt for noget. Mange har fundet ud af, at nogle af disse store forandringer har ført gode ting med sig. Nogle har opdaget, at de sagtens kan være produktive selvom de ikke sidder på et kontor og arbejder ? og det kan føre til, at de også fremover kan arbejde hjemmefra. Det åbner op for en bedre balance imellem arbejdet og familien, og en større generel følelse af frihed.

Nogle af positiverne er kommet som et direkte produkt af, at folk fandt sig i en tilstand der var så svær og uoverkommelig, at de var nødt til at finde en løsning. Selv før vi var tvunget til at isolere os, var ensomhed et stort problem i Danmark. Man kan godt være omgivet af kolleger 5 dage om ugen, og alligevel ikke føle, at man har kontakt med nogen. Man kan sagtens have et smil på læberne til hverdag, og føle sig hul og tom indeni. Men når balancen skifter, og der bliver vendt op og ned på vores liv, så er vi nødt til at finde en vej ud. Det bliver helt og aldeles tydeligt, at noget er nødt til at blive lavet om, og folk eksperimenterede derfor i højere grad med, at overkomme deres problemer.

Alle havde hørt om de potentielt skadelige effekter af de sociale medier, og vores generelle skærm-afhængighed, længe før vi blev bedt om at blive hjemme. Det var dog de færreste der rent faktisk ændrede deres adfærd. Men pludseligt var der ikke noget der forhindrede os i at dykke helt ned i den dybe ende af de negative effekter, og så mærkede vi for alvor, hvor usundt det var. Det var noget der skræmte folk, og fik dem til at skære drastisk ned på mobilforbruget. Men man kan ikke nøjes med at fjerne noget fra sit liv: det efterlader jo et hulrum. Man er derfor nødt til at finde andre ting, som man kan lave i sin fritid.

Når vi kigger på udviklingen i salgstal, så er det tydeligt, at puslespil voksede helt enormt i popularitet i den forbindelse. Det giver rigtig god mening: når man lægger et puslespil, så kan man slappe helt af, samtidig med at ens tanker er fokuserede på at finde de rette brikker. Man bliver altså distraheret fra stress og jag, men gør det på en måde, der er langt sundere, end at bladre endeløst igennem nyheder og sociale opslag.

Jeg hoppede også selv på puslespils-bølgen, men ramte hurtigt ind i problemer. Det viste sig nemlig, at jeg var ganske god til at lægge puslespil! Jeg bevægede mig altså hurtigt fra puslespil på et par hundrede brikker, og op til de store, med flere tusinde brikker. Men når man bor i en lille lejlighed, så er det ikke helt praktisk, at puslespillet fylder det hele. Jeg fandt dog hurtigt en løsning: jeg købte mig en puslespilsmåtte. Den gjorde det let at pakke puslespillet væk, når spisebordet skulle bruges til at spise på, og så hurtigt finde det frem igen, når det var tid til at bygge videre på det.